Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lana szarlotka cynamonowa"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Jabłka obierz, pokrój na cząstki, wytnij gniazda nasienne. Pokrój w kostkę, posyp cynamonem.
Jajka ubij. Wsyp cukier, wlej olej, wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wyrób ciasto.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej połowę ciasta. Równomiernie ułóż jabłka z cynamonem, wylej resztę ciasta. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 65 min, ilość porcji:10, cena za porcję: 0,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie