Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lana szarlotka cynamonowa"
Przepisów na ciasto / spód do szarlotki jest zapewne tyle co gospodyń, wyprób...
Odsłon: 2618
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 733
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 108
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 733
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 108
Składniki
Jabłka obierz, pokrój na cząstki, wytnij gniazda nasienne. Pokrój w kostkę, posyp cynamonem.
Jajka ubij. Wsyp cukier, wlej olej, wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wyrób ciasto.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej połowę ciasta. Równomiernie ułóż jabłka z cynamonem, wylej resztę ciasta. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 65 min, ilość porcji:10, cena za porcję: 0,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto japońskie
Desery
Ciasto szpinakowe z truskawkami
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Ciasto japońskie
Czekoladowy biszkopt z masą serową i znakomitą frużeliną wiśniową. Sprawdzi s...
Odsłon: 54417
Ciasto szpinakowe z truskawkami
Pamiętasz popularne ciasto Leśny Mech? Warto odkurzyć stary przepis. A poniew...
Odsłon: 641