Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i nie wymagające dużego nakładu pracy ciasteczka funnel cake czyli lany chrust. Idealne na karnawał w towarzystwie kubka aromatycznej kawy.
Tłuszcz rozgrzewamy do 175°C.
Wszystkie składniki na ciasto oprócz białek łączymy ze sobą do uzyskania jednolitego ciasta. Białka ubijamy że szczyptą soli i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając za pomocą szpatułki do połączenia. Przelewamy do rękawa cukierniczego lub butelki. Odcinamy końcówkę i bezpośrednio na gorący tłuszcz tworząc nieregularne kształty. smażymy na złoty kolor z obu stron. Upieczone chruściki przekładamy na ręcznik papierowy. przed podaniem oprószamy cukrem pudrem i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego.
Przepis dnia
Uwielbiam chrust! Mając wybór pomiędzy pączkami, a faworkami, zawsze wygrają...
Odsłon: 8160
Szybki i bardzo prosty przepis.Serdecznie zapraszam na karnawalowe sznurki.SM...
Odsłon: 2550
Dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na chrust lany, który przygotujemy w...
Odsłon: 37447
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 121
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 847
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 14
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 53
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 121
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 847
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 14
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 53
Składniki
Tłuszcz rozgrzewamy do 175°C. Wszystkie składniki na ciasto oprócz białek łączymy ze sobą do uzyskania jednolitego ciasta. Białka ubijamy że szczyptą soli i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając za pomocą szpatułki do połączenia. Przelewamy do rękawa cukierniczego lub butelki. Odcinamy końcówkę i bezpośrednio na gorący tłuszcz tworząc nieregularne kształty. smażymy na złoty kolor z obu stron. Upieczone chruściki przekładamy na ręcznik papierowy. przed podaniem oprószamy cukrem pudrem i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Lody solony karmel według Ewy Wachowicz
Desery
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia
Desery
Pudding pistacjowy z truskawkami
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką
Lody solony karmel według Ewy Wachowicz
Lody o popularnym smaku solonego karmelu. Przygotowane na bazie kajmaku i sło...
Odsłon: 113
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia
Ciasto, które przygotowałam jest bardzo proste i smaczne. Nie wymaga dużo prz...
Odsłon: 158