Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leczo z warzywami i grzankami"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 66
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 110
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 494
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 66
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 110
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 494
Składniki
W garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż posiekaną drobno cebulę, czosnek i papryczkę chilli. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę (trochę odłóż do ozdoby), cukinię i pieczarki. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i papryką w proszku. Pomidory sparz, obierz ze skórki. Pokrój w kostkę i dodaj do warzyw.
Wlej przecier pomidorowy. Duś pod przykryciem 30 minut. Podawaj z grzankami z pomidorkami, bazylią i papryką.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień