Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, lekki i soczysty suflet grejpfrutowy. poczujesz się naprawdę jak w owocowym niebie:)
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 14
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 144
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdz...
Odsłon: 4188
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 14
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 144
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdz...
Odsłon: 4188
Składniki
Grejpfruty umyj, przetnij na połówki. Z każdej części odkrój od spodu cieniutki plasterek, aby powstały stabilne miseczki. Wykrój miąższ (nie przecinając skórki), przełóż na sitko i odciśnij sok.
Żółtka jaj oddziel od białek. Żółtka utrzyj z połową cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wsyp mąkę i wlej sok grejpfrutowy. Delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Białka ubij na sztywną pianę. W połowie ubijania (gdy białka podwoją swoją objętość) wsyp stopniowo pozostały cukier. Powstałą pianę dodaj do masy z żółtek. Wymieszaj łyżką.
Masę przełóż do grejpfrutowych miseczek i ustaw je na blasze.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Piecz 30 min. Wyjmij, oprósz cukrem pudrem, udekoruj i od razu podawaj
Przepisy Desery
Desery
Mazurek
Desery
Tort śmietankowy z truskawkami
Desery
Tort bezowy z białą czekoladą
Desery
Blok czekoladowy według Ewy Wachowicz
Mazurek
Mazurek to pyszne ciasto kojarzone z Wielkanocą, a ile domów, tyle wersji jeg...
Odsłon: 696
Tort śmietankowy z truskawkami
Tort robiłem poza sezonem, dlatego do nadzienia użyłem mrożonych truskawek i...
Odsłon: 116