Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, lekki i soczysty suflet grejpfrutowy. poczujesz się naprawdę jak w owocowym niebie:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3840
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3840
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Składniki
Grejpfruty umyj, przetnij na połówki. Z każdej części odkrój od spodu cieniutki plasterek, aby powstały stabilne miseczki. Wykrój miąższ (nie przecinając skórki), przełóż na sitko i odciśnij sok.
Żółtka jaj oddziel od białek. Żółtka utrzyj z połową cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wsyp mąkę i wlej sok grejpfrutowy. Delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Białka ubij na sztywną pianę. W połowie ubijania (gdy białka podwoją swoją objętość) wsyp stopniowo pozostały cukier. Powstałą pianę dodaj do masy z żółtek. Wymieszaj łyżką.
Masę przełóż do grejpfrutowych miseczek i ustaw je na blasze.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Piecz 30 min. Wyjmij, oprósz cukrem pudrem, udekoruj i od razu podawaj