Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, lekki i soczysty suflet grejpfrutowy. poczujesz się naprawdę jak w owocowym niebie:)
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8753
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8753
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Grejpfruty umyj, przetnij na połówki. Z każdej części odkrój od spodu cieniutki plasterek, aby powstały stabilne miseczki. Wykrój miąższ (nie przecinając skórki), przełóż na sitko i odciśnij sok.
Żółtka jaj oddziel od białek. Żółtka utrzyj z połową cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wsyp mąkę i wlej sok grejpfrutowy. Delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Białka ubij na sztywną pianę. W połowie ubijania (gdy białka podwoją swoją objętość) wsyp stopniowo pozostały cukier. Powstałą pianę dodaj do masy z żółtek. Wymieszaj łyżką.
Masę przełóż do grejpfrutowych miseczek i ustaw je na blasze.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Piecz 30 min. Wyjmij, oprósz cukrem pudrem, udekoruj i od razu podawaj