Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 26.03.2009
Odsłon: 1665
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Grejpfruty umyj, przetnij na połówki. Z każdej części odkrój od spodu cieniutki plasterek, aby powstały stabilne miseczki. Wykrój miąższ (nie przecinając skórki), przełóż na sitko i odciśnij sok.
Żółtka jaj oddziel od białek. Żółtka utrzyj z połową cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wsyp mąkę i wlej sok grejpfrutowy. Delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Białka ubij na sztywną pianę. W połowie ubijania (gdy białka podwoją swoją objętość) wsyp stopniowo pozostały cukier. Powstałą pianę dodaj do masy z żółtek. Wymieszaj łyżką.
Masę przełóż do grejpfrutowych miseczek i ustaw je na blasze.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Piecz 30 min. Wyjmij, oprósz cukrem pudrem, udekoruj i od razu podawaj
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 28 marca 2009Zgłoś do usunięcia
pycha0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 28 marca 2009Zgłoś do usunięcia
inne składniki w składznie i nne składniki w opisie przygotowania CO TO JEST????!!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz