Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, lekki i soczysty suflet grejpfrutowy. poczujesz się naprawdę jak w owocowym niebie:)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 361
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1773
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 361
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1773
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Grejpfruty umyj, przetnij na połówki. Z każdej części odkrój od spodu cieniutki plasterek, aby powstały stabilne miseczki. Wykrój miąższ (nie przecinając skórki), przełóż na sitko i odciśnij sok.
Żółtka jaj oddziel od białek. Żółtka utrzyj z połową cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wsyp mąkę i wlej sok grejpfrutowy. Delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Białka ubij na sztywną pianę. W połowie ubijania (gdy białka podwoją swoją objętość) wsyp stopniowo pozostały cukier. Powstałą pianę dodaj do masy z żółtek. Wymieszaj łyżką.
Masę przełóż do grejpfrutowych miseczek i ustaw je na blasze.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Piecz 30 min. Wyjmij, oprósz cukrem pudrem, udekoruj i od razu podawaj