Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,ekspresowy deser,mój ulubiony;)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3512
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 840
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3512
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 840
Składniki
Banany i kiwi obieramy ze skórki.1,5 banana kroimy na kawałki i dokładnie rozdrabniamy blenderem.To samo robimy z 2,5 kiwi.Nie mieszamy ze sobą owoców.
Pozostałe części owoców kroimy w drobną kostkę i dodajemy do tych rozdrobnionych.Jogurt grecki energicznie mieszamy,aby miał jednolitą konsystencję.
Do szklaneczek wlewamy warstwowo(łyżeczką) jogurt grecki,odrobinę płatków migdałowych,banana,ponownie jogurt grecki,kiwi,odrobinę płatków migdałowych i pozostały jogurt grecki.
Śmietanę miksujemy z odrobiną cukru.Ubitą śmietaną dekorujemy górę deseru.Udekorować świeżymi owocami albo posypać startą czekoladą.Podawać od razu albo lekko schłodzone. Z tych składników wychodzi 3 pucharki.