Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to tradycyjny deser przygotowywany ze śmietanki i żelatyny pochodzący z północnych Włoch, zwykle podawany z sosem owocowym. Dziś moja wariacja na temat tego deseru, który już zwiera przetarte owoce leśne. Możesz użyć różnego rodzaju foremek oraz kształtów. Pełna dowolność!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10118
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9155
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6525
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10118
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9155
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6525
Składniki
Przygotowanie: 1. Owoce leśne włóż do małego garnka i doprowadź do wrzenia. 2. Jeśli chcesz się pozbyć pestek, przetrzyj owoce przez sitko. 3. Gorące owoce połącz z żelatyną. 4. W osobnym garnku podgrzej śmietankę z cukrem, nie gotuj. 5. Do śmietanki dodaj owoce z żelatyną. 6. Przelej do foremek, poczekaj aż przestygnie i włóż do lodówki na minimum godzinę. Podaj ze świeżymi owocami i miętą!!