Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to tradycyjny deser przygotowywany ze śmietanki i żelatyny pochodzący z północnych Włoch, zwykle podawany z sosem owocowym. Dziś moja wariacja na temat tego deseru, który już zwiera przetarte owoce leśne. Możesz użyć różnego rodzaju foremek oraz kształtów. Pełna dowolność!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1112
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2041
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 485
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1112
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2041
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 485
Składniki
Przygotowanie: 1. Owoce leśne włóż do małego garnka i doprowadź do wrzenia. 2. Jeśli chcesz się pozbyć pestek, przetrzyj owoce przez sitko. 3. Gorące owoce połącz z żelatyną. 4. W osobnym garnku podgrzej śmietankę z cukrem, nie gotuj. 5. Do śmietanki dodaj owoce z żelatyną. 6. Przelej do foremek, poczekaj aż przestygnie i włóż do lodówki na minimum godzinę. Podaj ze świeżymi owocami i miętą!!