Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to tradycyjny deser przygotowywany ze śmietanki i żelatyny pochodzący z północnych Włoch, zwykle podawany z sosem owocowym. Dziś moja wariacja na temat tego deseru, który już zwiera przetarte owoce leśne. Możesz użyć różnego rodzaju foremek oraz kształtów. Pełna dowolność!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 300
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 300
Składniki
Przygotowanie: 1. Owoce leśne włóż do małego garnka i doprowadź do wrzenia. 2. Jeśli chcesz się pozbyć pestek, przetrzyj owoce przez sitko. 3. Gorące owoce połącz z żelatyną. 4. W osobnym garnku podgrzej śmietankę z cukrem, nie gotuj. 5. Do śmietanki dodaj owoce z żelatyną. 6. Przelej do foremek, poczekaj aż przestygnie i włóż do lodówki na minimum godzinę. Podaj ze świeżymi owocami i miętą!!