Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Szpinak rozmrażamy i odciskamy. Do naczynia wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Miksujemy na puch. Stopniowo wlewamy olej. Następnie dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodajemy szpinak i dokładnie mieszamy.
Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około godziny do tak zwanego suchego patyczka. Po wystudzeniu odcinamy wierzch ciasta i kruszymy.
Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy cukier puder i śmietan-fix.
Na ciasto wykładamy masę śmietanową,wierzch posypujemy okruszkami a następnie nasionami granatu oraz borówkami. Schładzamy w lodówce.