Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ładnie wygląda i jest pyszne.
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 128
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 188
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2264
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 128
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 188
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2264
Składniki
Szpinak rozmrażamy i odciskamy. Do naczynia wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Miksujemy na puch. Stopniowo wlewamy olej. Następnie dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodajemy szpinak i dokładnie mieszamy.
Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około godziny do tak zwanego suchego patyczka. Po wystudzeniu odcinamy wierzch ciasta i kruszymy.
Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy cukier puder i śmietan-fix.
Na ciasto wykładamy masę śmietanową,wierzch posypujemy okruszkami a następnie nasionami granatu oraz borówkami. Schładzamy w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Desery
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Desery
Pulchne ciasto rabarbarowe
Desery
Murzynek z wiśniami z kompotu
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Proste, smaczne kolorowe deserki z galaretek . Galaretki połączone z serkiem...
Odsłon: 45
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Dzisiaj do popołudniowej kawy polecam bardzo smaczne muffiny z powidłami śliw...
Odsłon: 36