Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy galaretki -brzoskwiniowa ,malinowa,truskawkowa. 750 ml wody czyli p 250 na galaretkę. owoce -kilka brzoskwiń z zalewy ,borówki,truskawki. Pierwsza warstwa brzoskwiniowa. Rozpuszczamy galaretkę w wrzątku. Brzoskwinie kroimy na kawałki,wkładamy owoce Druga warstwa -malinowa galaretka z borówkami. do naszych szklanek i zalewamy zimną galaretką tak by przykryła owoce. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Druga warstwa -malinowa galaretka z borówkami. Można użyć galaretki borówkowej. I tutaj równie rozpuszczamy galaretkę w wrzątku. Układamy borówki zalewamy zimną galaretką i wkładamy do lodówki. Trzecia warstwa truskawkowa- najlepsza. Wszystkie czynności powtarzamy jak przy pierwszej i drugiej warstwie. Deserek czasochłonny ale jaki pyszny. A w letnie dni sprawdzi się tym bardziej. Smacznego.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 154
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 179
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 241
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 154
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 179
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 241
Składniki
Trzy galaretki -brzoskwiniowa ,malinowa,truskawkowa. 750 ml wody czyli p 250 na galaretkę. owoce -kilka brzoskwiń z zalewy ,borówki,truskawki. Pierwsza warstwa brzoskwiniowa. Rozpuszczamy galaretkę w wrzątku. Brzoskwinie kroimy na kawałki,wkładamy owoce Druga warstwa -malinowa galaretka z borówkami. do naszych szklanek i zalewamy zimną galaretką tak by przykryła owoce. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Druga warstwa -malinowa galaretka z borówkami. Można użyć galaretki borówkowej. I tutaj równie rozpuszczamy galaretkę w wrzątku. Układamy borówki zalewamy zimną galaretką i wkładamy do lodówki. Trzecia warstwa truskawkowa- najlepsza. Wszystkie czynności powtarzamy jak przy pierwszej i drugiej warstwie. Deserek czasochłonny ale jaki pyszny. A w letnie dni sprawdzi się tym bardziej. Smacznego.