Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy galaretki -brzoskwiniowa ,malinowa,truskawkowa. 750 ml wody czyli p 250 na galaretkę. owoce -kilka brzoskwiń z zalewy ,borówki,truskawki. Pierwsza warstwa brzoskwiniowa. Rozpuszczamy galaretkę w wrzątku. Brzoskwinie kroimy na kawałki,wkładamy owoce Druga warstwa -malinowa galaretka z borówkami. do naszych szklanek i zalewamy zimną galaretką tak by przykryła owoce. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Druga warstwa -malinowa galaretka z borówkami. Można użyć galaretki borówkowej. I tutaj równie rozpuszczamy galaretkę w wrzątku. Układamy borówki zalewamy zimną galaretką i wkładamy do lodówki. Trzecia warstwa truskawkowa- najlepsza. Wszystkie czynności powtarzamy jak przy pierwszej i drugiej warstwie. Deserek czasochłonny ale jaki pyszny. A w letnie dni sprawdzi się tym bardziej. Smacznego.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1269
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4024
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1001
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1269
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4024
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1001
Składniki
Trzy galaretki -brzoskwiniowa ,malinowa,truskawkowa. 750 ml wody czyli p 250 na galaretkę. owoce -kilka brzoskwiń z zalewy ,borówki,truskawki. Pierwsza warstwa brzoskwiniowa. Rozpuszczamy galaretkę w wrzątku. Brzoskwinie kroimy na kawałki,wkładamy owoce Druga warstwa -malinowa galaretka z borówkami. do naszych szklanek i zalewamy zimną galaretką tak by przykryła owoce. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Druga warstwa -malinowa galaretka z borówkami. Można użyć galaretki borówkowej. I tutaj równie rozpuszczamy galaretkę w wrzątku. Układamy borówki zalewamy zimną galaretką i wkładamy do lodówki. Trzecia warstwa truskawkowa- najlepsza. Wszystkie czynności powtarzamy jak przy pierwszej i drugiej warstwie. Deserek czasochłonny ale jaki pyszny. A w letnie dni sprawdzi się tym bardziej. Smacznego.