Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy galaretki -brzoskwiniowa ,malinowa,truskawkowa. 750 ml wody czyli p 250 na galaretkę. owoce -kilka brzoskwiń z zalewy ,borówki,truskawki. Pierwsza warstwa brzoskwiniowa. Rozpuszczamy galaretkę w wrzątku. Brzoskwinie kroimy na kawałki,wkładamy owoce Druga warstwa -malinowa galaretka z borówkami. do naszych szklanek i zalewamy zimną galaretką tak by przykryła owoce. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Druga warstwa -malinowa galaretka z borówkami. Można użyć galaretki borówkowej. I tutaj równie rozpuszczamy galaretkę w wrzątku. Układamy borówki zalewamy zimną galaretką i wkładamy do lodówki. Trzecia warstwa truskawkowa- najlepsza. Wszystkie czynności powtarzamy jak przy pierwszej i drugiej warstwie. Deserek czasochłonny ale jaki pyszny. A w letnie dni sprawdzi się tym bardziej. Smacznego.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6320
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13283
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5045
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6320
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13283
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5045
Składniki
Trzy galaretki -brzoskwiniowa ,malinowa,truskawkowa. 750 ml wody czyli p 250 na galaretkę. owoce -kilka brzoskwiń z zalewy ,borówki,truskawki. Pierwsza warstwa brzoskwiniowa. Rozpuszczamy galaretkę w wrzątku. Brzoskwinie kroimy na kawałki,wkładamy owoce Druga warstwa -malinowa galaretka z borówkami. do naszych szklanek i zalewamy zimną galaretką tak by przykryła owoce. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Druga warstwa -malinowa galaretka z borówkami. Można użyć galaretki borówkowej. I tutaj równie rozpuszczamy galaretkę w wrzątku. Układamy borówki zalewamy zimną galaretką i wkładamy do lodówki. Trzecia warstwa truskawkowa- najlepsza. Wszystkie czynności powtarzamy jak przy pierwszej i drugiej warstwie. Deserek czasochłonny ale jaki pyszny. A w letnie dni sprawdzi się tym bardziej. Smacznego.