Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny letni tort z owocami i bitą śmietaną. Uczta dla podniebienia. Tort w sam raz na urodziny lub inną okazję.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39072
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39072
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Składniki
Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku. Gdy piana połączy się z żółtkami dodawać porcjami przesiane mąki. Delikatnie wymieszać ciasto i przełożyć do tortownicy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Średnica tortownicy to 22 cm. Biszkopt piec 40 minut w temperaturze 160 stopni. Biszkopt wystudzić, okroić dookoła formy i wyjąć go z niej. Przekroić na 3 placki. Każdy z nich nasączyć wodą z sokiem z cytryny.
Recommendations powered by plista Sposób przygotowania: Letni tort owocowy Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku. Gdy piana połączy się z żółtkami dodawać porcjami przesiane mąki. Delikatnie wymieszać ciasto i przełożyć do tortownicy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Średnica tortownicy to 22 cm. Biszkopt piec 40 minut w temperaturze 160 stopni. Biszkopt wystudzić, okroić dookoła formy i wyjąć go z niej. Przekroić na 3 placki. Każdy z nich nasączyć wodą z sokiem z cytryny. Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym ( domowym ). Pokroić owoce. Pierwszy krążek położyć na talerzu, rozsmarować część śmietany, dodać owoce. Przykryć drugim plackiem, posmarować znów śmietaną i dodać owoce. Położyć trzeci placek i posmarować tort śmietaną. Dowolnie udekorować tort pozostałą śmietaną. Na koniec udekorować owocami i listkami mięty. Gotowy tort schłodzić.