Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 486
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2280
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1019
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 486
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2280
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1019
Składniki
Blachę o wymiarach 25x36 cm wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na dnie układamy warstwę herbatników, na nią wykładamy masę kajmakową i kolejną warstwę herbatników.
Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Dalej ucierając dodajemy stopniowo serek mascarpone. Batony kroimy w plasterki dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Wykładamy na herbatniki.
Na masę z mascarpone wykładamy kolejną warstwę herbatników. Śmietanę lekko ubijamy, dodajemy śmietan fix i miksujemy aż stanie się sztywna. Pod koniec dodajemy cukier puder. Masę wykładamy na herbatniki. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Odstawiamy (najlepiej na całą noc) aby herbatniki zmiękły.