Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Jajka wbij do małego rondelka, wsyp biały cukier. Naczynie wstaw do dużego garnka z gorącą wodą (na małym gazie). Ubijaj do chwili, aż powstanie puszysta biała masa, a cukier się całkowicie rozpuści. Wyjmij rondelek z gorącej wody i nie przerywając ubijania, ostudź masę. Śliwki opłucz, osusz, usuń pestki i zmiksuj.
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem trzcinowym. Do zimnej masy jajecznej włóż mus śliwkowy i wymieszaj. Połącz z ubitą śmietaną. Przełóż przygotowaną masę do maszynki do lodów i włącz ją na 30 minut. Wstaw potem do zamrażarki na 4 godziny.
Porcje 6, : 85 min, Cena: 1,60 zł Kalorie: 280Źródło: Bella Relaks