Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Jajka wbij do małego rondelka, wsyp biały cukier. Naczynie wstaw do dużego garnka z gorącą wodą (na małym gazie). Ubijaj do chwili, aż powstanie puszysta biała masa, a cukier się całkowicie rozpuści. Wyjmij rondelek z gorącej wody i nie przerywając ubijania, ostudź masę. Śliwki opłucz, osusz, usuń pestki i zmiksuj.
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem trzcinowym. Do zimnej masy jajecznej włóż mus śliwkowy i wymieszaj. Połącz z ubitą śmietaną. Przełóż przygotowaną masę do maszynki do lodów i włącz ją na 30 minut. Wstaw potem do zamrażarki na 4 godziny.
Porcje 6, : 85 min, Cena: 1,60 zł Kalorie: 280Źródło: Bella Relaks