Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon lodowy trwa! Korzystamy i przygotowujmy domowe lody.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1225
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 444
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3395
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 962
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1225
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 444
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3395
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 962
Składniki
Banany obieramy, kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie miksujemy lub rozgniatamy widelcem i mieszamy z mlekiem. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy ją do bananów i mleka. Masę wlewamy do przygotowanej wcześniej maszynki do lodów, dodajemy pokrojoną drobno czekoladę. Po wymaganym czasie (podanym w instrukcji maszyny) lody przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika.
Oczywiście bez maszynki również można przyrządzić lody, gotową masę przekładamy do pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika i co godzinę ją mieszamy do momentu, aż masa się dobrze zmrozi.