Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon lodowy trwa! Korzystamy i przygotowujmy domowe lody.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420655
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1818
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420655
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1818
Składniki
Banany obieramy, kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie miksujemy lub rozgniatamy widelcem i mieszamy z mlekiem. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy ją do bananów i mleka. Masę wlewamy do przygotowanej wcześniej maszynki do lodów, dodajemy pokrojoną drobno czekoladę. Po wymaganym czasie (podanym w instrukcji maszyny) lody przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika.
Oczywiście bez maszynki również można przyrządzić lody, gotową masę przekładamy do pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika i co godzinę ją mieszamy do momentu, aż masa się dobrze zmrozi.