Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczą tylko dwa proste składniki, aby zrobić pyszne owocowe lody bez cukru. Możesz je podawać ze świeżymi brzoskwiniami lub ulubionymi sosami. Dobrze smakują również polane roztopioną białą czekoladą.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15692
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15692
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Składniki
Brzoskwinie umyj, obierz i pokrój na drobne kawałki. Umieść w zamrażalniku na godzinę. Po tym czasie wyciągnij je, powinny być mocno schłodzone, ale nie kruche.
Polej je śmietanką oraz miodem (opcjonalnie). Zmiksuj blenderem na gładką masę. Ponownie przełóż do pojemnika i włóż do zamrażalnika. Po godzinie przemieszaj masę na lody bez cukru i zostaw je w zamrażalniku na kolejne 2-3 godziny.