Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Żelatyna rozpuszczamy w zimnej wodzie.
Zagotować mleko wymieszane z cukrem i kakao.Gdy cukier i kakao się rozpuszczą , łączymy gorący płyn z żelatyną i esencją waniliowa.Studzimy , aby masa zaczęła tężeć.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z czekoladowym płynem. Szczelnie przykrywamy i umieszczamy w zamrażarce. Gdy masa częściowo się zamrozi , można dodać rodzynki , orzechy , pokruszone biszkopty, po czym ponownie wstawiamy do zamrażarki.Ja połowę masy zrobiłam bez dodatków ponieważ dzieci nie lubią rodzynek, orzechów w lodach.Sobie posypałam jeszcze bakaliami.