Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lody rzemieślnicze bez maszynki do lodów
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15857
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4803
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 543
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15857
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4803
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 543
Składniki
Śmietankę wlej do garnka z grubym dnem , wsyp 1/2 cukru. Podgrzej nie gotuj,aż się rozpuści
Żółtka z resztą cukru utrzeć do białości.Powoli wlać je ubijają do ciepłej śmietanki dodać połamaną czekoladę i podgrzewać na małym ogniu Nie gotować! Mieszając ,aż się rozpuści. Wystudzić.
masę przełożyć do plastikowego pojemnika i wstawić do zamrażalnika na Smacznego !