Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne i zdrowe lody czekoladowo bananowe z mrożonych bananów i kakao, z delikatną nutą migdałów to świetny pomysł na letni deser czy podwieczorek, szczególnie kiedy za oknem panują upały. Przyrządzisz je niezwykle prosto i szybko, bez użycia specjalistycznej maszyny. Kawałki czekolady przyjemnie chrupią pod zębami, sprawiając, że konsystencja tego dania jest niesamowita. Poznaj domowy i tani sposób na ochłodę, szczególnie, jeśli masz w domu nieco dojrzałych i ciemnych bananów, po które już nikt nie chce sięgnąć.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 109
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 142
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 109
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 142
Składniki
Banany obierz i pokrój w kawałki wielkości jednego kęsa. Umieść je płasko na tacy przeznaczonej do zamrażalnika i włóż je do zamrażarki na ok. godzinę.
Po tym czasie zmrożone banany wyjmij i przełóż do blendera kielichowego o dużej mocy. Dodaj masło, mleko i kakao.
Miksuj całość pulsacyjnie, aż masa będzie gładka i kremowa. Wsyp kawałki czekolady i ponownie zmiksuj całość, aż rozdrobnią się na niewielkie kawałeczki.
Masę przelej do szczelnego pojemnika przeznaczonego do zamrażania. Zamknij je i wstaw do zamrażarki na ok. 2 godziny.
Lody czekoladowo bananowe nakładaj łyżką i podawaj w pucharkach, najlepiej udekorowane plasterkami bananów.
Przechowuj lody w zamrażalniku i zużyj je w ciągu 2 tygodni.