Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody aromatyczne fioletowe z kwiatami fiołków. Podałam je z cukrem fiołkowym i odrobiną syropu z fiołków.Proste do zrobienia, tylko musimy zapolować na te pyszne i aromatyczne kwiatki.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1315
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24949
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1315
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24949
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 111
Składniki
Śmietanę kremówkę i serek łączę mikserem i ubijam
. 1/2 szklanki płatków fiołka rozcieram w moździerzu razem z cukrem pudrem.
Dodaję do śmietany i łącze mikserem.
Jak masa będzie ubita przekładam do pojemnika i wstawiam do zamrażalnika. Po godzinie co 30 minut napowietrzam masę mikserem. Można też lody zrobić w maszynce do lodów. Zostawiam na noc albo kilka godzin. Lody wyjmuję 30 minut przed jedzeniem z zamrażalnika. W tym czasie ucieram 1/3 szklanki płatków fiołka z miodem na syrop. .
Lody polewam syropem, posypuję cukrem fiołkowym. Do lodów wykorzystuję tylko płatki fiołków, które obrywam a nie całe kwiaty. Szypułki wyrzucam