Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody domowe są najlepsze, tym razem wykorzystałam słodkie jabłka i kiwi, efekt całkiem przyzwoity, całość uzupełnia polewa z gorzkiej czekolady.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4801
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 540
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4801
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 540
Składniki
Najpierw przygotowujemy owoce. Obieramy ze skórek owoce, usuwamy pestki. Jabłka kroimy w ćwiartki, kiwi w sumie również możemy pokroić na ćwiartki. Wszystko razem wrzucamy do miksera, dodajemy cukier i wszystko razem miksujemy. Dodajemy białko i ponownie miksujemy. Odstawiamy do zamrażalki. Dobrze jest po jakimś czasie przemieszać, żeby były puszyste i nie zrobiły się kryształki. Po około 6-7 godzinach lody gotowe. Można je podać z dowolnym sosem.