Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody domowe są najlepsze, tym razem wykorzystałam słodkie jabłka i kiwi, efekt całkiem przyzwoity, całość uzupełnia polewa z gorzkiej czekolady.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 494
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16733
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 422
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 494
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16733
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 422
Składniki
Najpierw przygotowujemy owoce. Obieramy ze skórek owoce, usuwamy pestki. Jabłka kroimy w ćwiartki, kiwi w sumie również możemy pokroić na ćwiartki. Wszystko razem wrzucamy do miksera, dodajemy cukier i wszystko razem miksujemy. Dodajemy białko i ponownie miksujemy. Odstawiamy do zamrażalki. Dobrze jest po jakimś czasie przemieszać, żeby były puszyste i nie zrobiły się kryształki. Po około 6-7 godzinach lody gotowe. Można je podać z dowolnym sosem.