Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody domowe są najlepsze, tym razem wykorzystałam słodkie jabłka i kiwi, efekt całkiem przyzwoity, całość uzupełnia polewa z gorzkiej czekolady.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 95
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1973
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2859
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 95
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1973
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2859
Składniki
Najpierw przygotowujemy owoce. Obieramy ze skórek owoce, usuwamy pestki. Jabłka kroimy w ćwiartki, kiwi w sumie również możemy pokroić na ćwiartki. Wszystko razem wrzucamy do miksera, dodajemy cukier i wszystko razem miksujemy. Dodajemy białko i ponownie miksujemy. Odstawiamy do zamrażalki. Dobrze jest po jakimś czasie przemieszać, żeby były puszyste i nie zrobiły się kryształki. Po około 6-7 godzinach lody gotowe. Można je podać z dowolnym sosem.