Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody na patyku z kwasnej smietany i musu jablkowego z delikatna nutka cynamonu i wanilii. Smakuja caly rok i przy kazdej pogodzie, nie tylko w czasie upalów.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39580
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39580
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Składniki
Wymieszac smietane, cukier waniliowy, cukier puder i cynamon do uzyskaniagladkiej masy. Dodac mus jablkowy i delikatnie wymieszac jesli chcemy uzyskac marmurkowy wzór, jesli nie - mieszac do uzyskania gladkiej masy. W wersji dla doroslych mozna jeszcze dodac 2 lyzki calvadosu. Wlac mase do foremek i umiescic w zamrazarce na okolo 1 godzine. W miedzyczasie wymieszac kilkakrotnie lód w foremkach, aby hie powstawaly krysztalki lodu. Kiedy lód bedzie już wystarczajaco twardy, wetknac laski cynamonu i zamrazac jeszcze przez co najmniej 2 godziny.
Przed spozyciem polac foremke odrobina goracej wody, w ten sposób lody latwiej daja sie wyjac.