Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody na patyku z kwasnej smietany i musu jablkowego z delikatna nutka cynamonu i wanilii. Smakuja caly rok i przy kazdej pogodzie, nie tylko w czasie upalów.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1779
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17889
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1931
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1779
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17889
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1931
Składniki
Wymieszac smietane, cukier waniliowy, cukier puder i cynamon do uzyskaniagladkiej masy. Dodac mus jablkowy i delikatnie wymieszac jesli chcemy uzyskac marmurkowy wzór, jesli nie - mieszac do uzyskania gladkiej masy. W wersji dla doroslych mozna jeszcze dodac 2 lyzki calvadosu. Wlac mase do foremek i umiescic w zamrazarce na okolo 1 godzine. W miedzyczasie wymieszac kilkakrotnie lód w foremkach, aby hie powstawaly krysztalki lodu. Kiedy lód bedzie już wystarczajaco twardy, wetknac laski cynamonu i zamrazac jeszcze przez co najmniej 2 godziny.
Przed spozyciem polac foremke odrobina goracej wody, w ten sposób lody latwiej daja sie wyjac.