Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody na patyku z kwasnej smietany i musu jablkowego z delikatna nutka cynamonu i wanilii. Smakuja caly rok i przy kazdej pogodzie, nie tylko w czasie upalów.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2414
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101864
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6256
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2414
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101864
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6256
Składniki
Wymieszac smietane, cukier waniliowy, cukier puder i cynamon do uzyskaniagladkiej masy. Dodac mus jablkowy i delikatnie wymieszac jesli chcemy uzyskac marmurkowy wzór, jesli nie - mieszac do uzyskania gladkiej masy. W wersji dla doroslych mozna jeszcze dodac 2 lyzki calvadosu. Wlac mase do foremek i umiescic w zamrazarce na okolo 1 godzine. W miedzyczasie wymieszac kilkakrotnie lód w foremkach, aby hie powstawaly krysztalki lodu. Kiedy lód bedzie już wystarczajaco twardy, wetknac laski cynamonu i zamrazac jeszcze przez co najmniej 2 godziny.
Przed spozyciem polac foremke odrobina goracej wody, w ten sposób lody latwiej daja sie wyjac.