Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na gorące lato... Można je przygotować też z:malinami albo truskawkami...
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Sposób przygotowania: Miksuj cukier puder i jagody (rozmrożone), aż stworzą gładką masę. Dodaj miód i jogurt i miksuj znowu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Przełóż masę do pudełka, w którym ją zamrozisz (można przelać masę do plastikowego pojemnika). Zamknij pudełko i włóż do zamrażarki na co najmniej 5 godz.(Jak chcesz żeby twoje lody były bardziej twardsze to trzymaj je w zamrażalce przez co najmniej 7 godz.). Zmrożone lody nakładaj łyżką do lodów zamoczoną w gorącej przegotowanej wodzie i nakładaj kulki do pucharków, i posyp świeżymi jagodami. Smacznego!