Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 422
Dodano: 06.06.2014
Odsłon: 7825
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Sposób przygotowania:
Miksuj cukier puder i jagody (rozmrożone), aż stworzą gładką masę.
Dodaj miód i jogurt i miksuj znowu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Przełóż masę do pudełka, w którym ją zamrozisz (można przelać masę do plastikowego pojemnika).
Zamknij pudełko i włóż do zamrażarki na co najmniej 5 godz.(Jak chcesz żeby twoje lody były bardziej twardsze to trzymaj je w zamrażalce przez co najmniej 7 godz.).
Zmrożone lody nakładaj łyżką do lodów zamoczoną w gorącej przegotowanej wodzie i nakładaj kulki do pucharków, i posyp świeżymi jagodami. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

BEATA1978 08 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Cudowny smak :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

pysznie-zdrowo-kolorowo 07 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetyczne, aż ślinka cieknie:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 07 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe i przepyszne! od samego patrzenia chce się spróbować! :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 07 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
przepyszne,mało pracy a efekt końcowy świetny,zabieram przepis:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

ziembulka 07 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
wyglądają przepysznie i nie mają jajek a to dla mnie wielki plus, na pewno zrobię:) zbieram przepis i pozdrawiam :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 06 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
same plusy... nie dosc, ze jogurtowe, to jeszcze jagodowe. Uwielbiam.2 Kto głosował? | Odpowiedz

NelaGotuje 06 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
jedne z najłatwiejszych lodów jagodowych...a takie pyszne...2 Kto głosował? | Odpowiedz