Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na gorące lato... Można je przygotować też z:malinami albo truskawkami...
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15857
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4803
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 543
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15857
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4803
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 543
Składniki
Sposób przygotowania: Miksuj cukier puder i jagody (rozmrożone), aż stworzą gładką masę. Dodaj miód i jogurt i miksuj znowu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Przełóż masę do pudełka, w którym ją zamrozisz (można przelać masę do plastikowego pojemnika). Zamknij pudełko i włóż do zamrażarki na co najmniej 5 godz.(Jak chcesz żeby twoje lody były bardziej twardsze to trzymaj je w zamrażalce przez co najmniej 7 godz.). Zmrożone lody nakładaj łyżką do lodów zamoczoną w gorącej przegotowanej wodzie i nakładaj kulki do pucharków, i posyp świeżymi jagodami. Smacznego!