Do góry

Desery Przepis na:

Lody jagodowo-jogurtowe..*-*

Lody jagodowo-jogurtowe..*-*

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 323

Dodano:

Odsłon: 7611

Idealne na gorące lato... Można je przygotować też z:malinami albo truskawkami...

Składniki

  • -50g szklanki cukru pudru,
  • -300g mrożonych jagód,
  • -4 łyżki płynnego miodu,
  • -500g jogurtu naturalnego,
  • -12-15 świeżych jagód do dekoracji (ewentualnie)
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Lody jagodowo-jogurtowe..*-*

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania:



    Miksuj cukier puder i jagody (rozmrożone), aż stworzą gładką masę.
    Dodaj miód i jogurt i miksuj znowu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.
    Przełóż masę do pudełka, w którym ją zamrozisz (można przelać masę do plastikowego pojemnika).
    Zamknij pudełko i włóż do zamrażarki na co najmniej 5 godz.(Jak chcesz żeby twoje lody były bardziej twardsze to trzymaj je w zamrażalce przez co najmniej 7 godz.).
    Zmrożone lody nakładaj łyżką do lodów zamoczoną w gorącej przegotowanej wodzie i nakładaj kulki do pucharków, i posyp świeżymi jagodami. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 07 czerwca 2014 Wspaniałe i przepyszne! od samego patrzenia chce się spróbować! :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 czerwca 2014 przepyszne,mało pracy a efekt końcowy świetny,zabieram przepis:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ziembulka 07 czerwca 2014 wyglądają przepysznie i nie mają jajek a to dla mnie wielki plus, na pewno zrobię:) zbieram przepis i pozdrawiam :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 06 czerwca 2014 same plusy... nie dosc, ze jogurtowe, to jeszcze jagodowe. Uwielbiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

NelaGotuje 06 czerwca 2014 jedne z najłatwiejszych lodów jagodowych...a takie pyszne...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń