Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nie będzie skomplikowany przepis, ale dla mnie to smak lata! Lody jak u Babci Bogusi w gorący, letni dzień. To bogactwo smaku ogrodowych owoców, połączone z ochłodą.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 496
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16746
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 433
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 496
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16746
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 433
Składniki
W tym deserze najlepiej sprawdzą się lody waniliowe lub śmietankowe. Ja korzystałam z kupnych, ale można oczywiście wcześniej przygotować domowe. Możecie skorzystać z mojego przepisu na lody waniliowe z orzechami, mają świetną konsystencję: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-lody-z-karmelizowanymi-orzechami,1922771,sprytnachochla.html. Owoce obieramy, dokładnie płuczemy. Czekoladę ścieramy na wiórki. Do pucharków lub miseczek nakładamy lody. Dodajemy owoce i posypujemy całość startą czekoladą. Dekorujemy listkami mięty. Lody można także podać z łyżką domowej bitej śmietany.