Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste domowe lody z tylko trzech składników. Gorzkość kawy przełamałam słodyczą kajmaku - wyszło świetnie! Lody są bardzo proste w wykonaniu.
Mikser, pojemnik do mrożenia
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 785
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7013
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8631
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 300
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 785
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7013
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8631
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 300
Składniki
Zimną śmietankę ubijamy lekko - powinna być puszysta i lekko gęsta. Dodajemy kajmak, ubijamy do połączenia. Na końcu dodajemy kawę i dalej miksujemy. Gotową masę przelewamy do pojemnika (np. po lodach). Wkładamy do zamrażarki na kilka godzin. Najlepiej w trakcie mrożenia przemieszać 1-2 razy. Lody mają świetną konsystencję, nadają się do nałożenia od razu po wyciągnięciu z zamrażarki. Polecam jednak zjeść je przez kilka dni po zrobieniu, bo wtedy są najlepsze. Przez kajmak lody są dość słodkie, dobrze podać je z kwaśnymi owocami - u mnie świetnie sprawdziły się jeżyny i maliny.