Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste bez użycia maszyny do lodów i bez mieszania co godzinę.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 443
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9031
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13437
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2702
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 443
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9031
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13437
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2702
Składniki
Jajka przelewamy wrzątkiem, oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z połową cukru i dwiema łyżkami wody na puszystą masę. Do niej dodajemy kawę i łączymy z masą. Osobno ubijamy białka, dodając stopniowo resztę cukru i ubijając do czasu jego rozpuszczenia. Śmietankę również ubijamy na sztywno. Ubitą śmietankę i białka dodajemy do masy żółtkowo-kawowej i delikatnie mieszamy łyżką, Masę przekładamy do pojemnika i mrozimy w zamrażalniku przez 6-8 godzin.