Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste bez użycia maszyny do lodów i bez mieszania co godzinę.
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 119
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 70
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 119
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 70
Składniki
Jajka przelewamy wrzątkiem, oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z połową cukru i dwiema łyżkami wody na puszystą masę. Do niej dodajemy kawę i łączymy z masą. Osobno ubijamy białka, dodając stopniowo resztę cukru i ubijając do czasu jego rozpuszczenia. Śmietankę również ubijamy na sztywno. Ubitą śmietankę i białka dodajemy do masy żółtkowo-kawowej i delikatnie mieszamy łyżką, Masę przekładamy do pojemnika i mrozimy w zamrażalniku przez 6-8 godzin.