Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste bez użycia maszyny do lodów i bez mieszania co godzinę.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2304
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 739
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 409
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 145
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 90
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2304
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 739
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 409
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 145
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 90
Składniki
Jajka przelewamy wrzątkiem, oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z połową cukru i dwiema łyżkami wody na puszystą masę. Do niej dodajemy kawę i łączymy z masą. Osobno ubijamy białka, dodając stopniowo resztę cukru i ubijając do czasu jego rozpuszczenia. Śmietankę również ubijamy na sztywno. Ubitą śmietankę i białka dodajemy do masy żółtkowo-kawowej i delikatnie mieszamy łyżką, Masę przekładamy do pojemnika i mrozimy w zamrażalniku przez 6-8 godzin.