Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste bez użycia maszyny do lodów i bez mieszania co godzinę.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14348
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19470
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14348
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19470
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Składniki
Jajka przelewamy wrzątkiem, oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z połową cukru i dwiema łyżkami wody na puszystą masę. Do niej dodajemy kawę i łączymy z masą. Osobno ubijamy białka, dodając stopniowo resztę cukru i ubijając do czasu jego rozpuszczenia. Śmietankę również ubijamy na sztywno. Ubitą śmietankę i białka dodajemy do masy żółtkowo-kawowej i delikatnie mieszamy łyżką, Masę przekładamy do pojemnika i mrozimy w zamrażalniku przez 6-8 godzin.