Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste bez użycia maszyny do lodów i bez mieszania co godzinę.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 651
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420380
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1731
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 651
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420380
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1731
Składniki
Jajka przelewamy wrzątkiem, oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z połową cukru i dwiema łyżkami wody na puszystą masę. Do niej dodajemy kawę i łączymy z masą. Osobno ubijamy białka, dodając stopniowo resztę cukru i ubijając do czasu jego rozpuszczenia. Śmietankę również ubijamy na sztywno. Ubitą śmietankę i białka dodajemy do masy żółtkowo-kawowej i delikatnie mieszamy łyżką, Masę przekładamy do pojemnika i mrozimy w zamrażalniku przez 6-8 godzin.