Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe lody ,tylko 4 składniki ,aby je zrobć,Prosty przepis dla każdego. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na youtube -Mangiare u Ewki i na krótki film jak przygotować te pyszne lody.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 354
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 195
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 223
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 295
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 50
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 354
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 195
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 223
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 295
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 50
Składniki
Śmietanę ubić na sztywną pianę,dodać mleko,zmiksować 30 sekund.Masę podzielić na dwie równe części.Do jednej masy wsypać kawę i zmiksować tak,aby składniki się połączyły z masą.To samo robimy z drugą częścią dodajemy nasze kakao i miksujemy do połączenia składników.Masę wykładamy do pojemników lub do kubeczków plastikowych z patyczkiem.Wszystko to wstawiamy do zamnrażalki na całą noc. Pojemniczki podpisujemy
Przed serwowaniem lodów ,pojemniczki wyciągamy z zamrażalki i pozostawiamy na 3 minuty,lepiej będą nam sie nakładać do naszych pucharków. Gotowe lody możemy polać ulubioną polewą i posypać posypką . Zobacz krótki film. Buon appetito!