Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji, aż nadeszła okazja, że trzeba było zrobić deser, więc postanowiłam spróbować. Lody z tego przepisu są niesamowicie smaczne, kremowe, wręcz aksamitne. Nie są twarde, lekko się wyjmują, zachowują kształt kulki i są zimne jak lód. Super smak. Jeśli chcecie bardziej kwaskowe, użyjcie soku z 4 limonek. Lody są inspirowane przepisem z internetu.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 753
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22787
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4899
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45660
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 753
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22787
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4899
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45660
Składniki
Skórkę z limonek ocieramy na tarce do jarzyn na średnich oczkach.
Wyciskamy sok z limonek i odmierzamy 60 ml.
Cukier i sok z limonek razem z otartą skórką miksujemy do rozpuszczenia się cukru.
Dodajemy śmietanę i dalej miksujemy. Następnie dodajemy mleko skondensowane i dalej miksujemy.
Masę lodową przekładamy do pojemnika, zamykamy i wstawiamy do zamrażalnika na noc najlepiej.