Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji, aż nadeszła okazja, że trzeba było zrobić deser, więc postanowiłam spróbować. Lody z tego przepisu są niesamowicie smaczne, kremowe, wręcz aksamitne. Nie są twarde, lekko się wyjmują, zachowują kształt kulki i są zimne jak lód. Super smak. Jeśli chcecie bardziej kwaskowe, użyjcie soku z 4 limonek. Lody są inspirowane przepisem z internetu.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15204
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4408
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8964
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15204
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4408
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8964
Składniki
Skórkę z limonek ocieramy na tarce do jarzyn na średnich oczkach.
Wyciskamy sok z limonek i odmierzamy 60 ml.
Cukier i sok z limonek razem z otartą skórką miksujemy do rozpuszczenia się cukru.
Dodajemy śmietanę i dalej miksujemy. Następnie dodajemy mleko skondensowane i dalej miksujemy.
Masę lodową przekładamy do pojemnika, zamykamy i wstawiamy do zamrażalnika na noc najlepiej.