Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji, aż nadeszła okazja, że trzeba było zrobić deser, więc postanowiłam spróbować. Lody z tego przepisu są niesamowicie smaczne, kremowe, wręcz aksamitne. Nie są twarde, lekko się wyjmują, zachowują kształt kulki i są zimne jak lód. Super smak. Jeśli chcecie bardziej kwaskowe, użyjcie soku z 4 limonek. Lody są inspirowane przepisem z internetu.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 240
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 19
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2093
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 2001
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 240
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 19
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2093
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 2001
Składniki
Skórkę z limonek ocieramy na tarce do jarzyn na średnich oczkach.
Wyciskamy sok z limonek i odmierzamy 60 ml.
Cukier i sok z limonek razem z otartą skórką miksujemy do rozpuszczenia się cukru.
Dodajemy śmietanę i dalej miksujemy. Następnie dodajemy mleko skondensowane i dalej miksujemy.
Masę lodową przekładamy do pojemnika, zamykamy i wstawiamy do zamrażalnika na noc najlepiej.