Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji, aż nadeszła okazja, że trzeba było zrobić deser, więc postanowiłam spróbować. Lody z tego przepisu są niesamowicie smaczne, kremowe, wręcz aksamitne. Nie są twarde, lekko się wyjmują, zachowują kształt kulki i są zimne jak lód. Super smak. Jeśli chcecie bardziej kwaskowe, użyjcie soku z 4 limonek. Lody są inspirowane przepisem z internetu.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Skórkę z limonek ocieramy na tarce do jarzyn na średnich oczkach.
Wyciskamy sok z limonek i odmierzamy 60 ml.
Cukier i sok z limonek razem z otartą skórką miksujemy do rozpuszczenia się cukru.
Dodajemy śmietanę i dalej miksujemy. Następnie dodajemy mleko skondensowane i dalej miksujemy.
Masę lodową przekładamy do pojemnika, zamykamy i wstawiamy do zamrażalnika na noc najlepiej.