Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cukru, a zwiększoną ilością mleka skondensowanego. Konsystencja przypomina mus, jest bardziej solidna, choć w dalszym ciągu łatwo się wyjmuje łyżką do lodów. Równie smaczne.
Mikser, naczynie do miksowania, naczynie do przechowania lodów, wyciskacz do soku, nóż
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 960
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36100
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1025
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1758
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 960
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36100
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1025
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1758
Składniki
Uzyskujemy skórkę z limonek przez starcie ich na bocznych oczkach tarki do jarzyn, kroimy limonki na pół i wyciskamy sok.
Sok oraz otartą skórkę umieszczamy w misce lub wysokim naczyniu, dodajemy cukier i miksujemy przez około 5 minut. Ważne jest, aby naczynie było wysokie, bo masa będzie pryskać. Aby tego uniknąć można też miksować na niższych obrotach.
Dodajemy skondensowane mleko i znów miksujemy następne 5 minut. Dodajemy śmietankę i znów miksujemy 5 minut.
Przekładamy do pojemnika i umieszczamy w zamrażalniku na noc.