Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cukru, a zwiększoną ilością mleka skondensowanego. Konsystencja przypomina mus, jest bardziej solidna, choć w dalszym ciągu łatwo się wyjmuje łyżką do lodów. Równie smaczne.
Mikser, naczynie do miksowania, naczynie do przechowania lodów, wyciskacz do soku, nóż
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 122
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25532
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 122
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25532
Składniki
Uzyskujemy skórkę z limonek przez starcie ich na bocznych oczkach tarki do jarzyn, kroimy limonki na pół i wyciskamy sok.
Sok oraz otartą skórkę umieszczamy w misce lub wysokim naczyniu, dodajemy cukier i miksujemy przez około 5 minut. Ważne jest, aby naczynie było wysokie, bo masa będzie pryskać. Aby tego uniknąć można też miksować na niższych obrotach.
Dodajemy skondensowane mleko i znów miksujemy następne 5 minut. Dodajemy śmietankę i znów miksujemy 5 minut.
Przekładamy do pojemnika i umieszczamy w zamrażalniku na noc.