Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cukru, a zwiększoną ilością mleka skondensowanego. Konsystencja przypomina mus, jest bardziej solidna, choć w dalszym ciągu łatwo się wyjmuje łyżką do lodów. Równie smaczne.
Mikser, naczynie do miksowania, naczynie do przechowania lodów, wyciskacz do soku, nóż
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 336
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1216
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 336
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1216
Składniki
Uzyskujemy skórkę z limonek przez starcie ich na bocznych oczkach tarki do jarzyn, kroimy limonki na pół i wyciskamy sok.
Sok oraz otartą skórkę umieszczamy w misce lub wysokim naczyniu, dodajemy cukier i miksujemy przez około 5 minut. Ważne jest, aby naczynie było wysokie, bo masa będzie pryskać. Aby tego uniknąć można też miksować na niższych obrotach.
Dodajemy skondensowane mleko i znów miksujemy następne 5 minut. Dodajemy śmietankę i znów miksujemy 5 minut.
Przekładamy do pojemnika i umieszczamy w zamrażalniku na noc.