Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cukru, a zwiększoną ilością mleka skondensowanego. Konsystencja przypomina mus, jest bardziej solidna, choć w dalszym ciągu łatwo się wyjmuje łyżką do lodów. Równie smaczne.
Mikser, naczynie do miksowania, naczynie do przechowania lodów, wyciskacz do soku, nóż
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 170
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1043
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8784
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3106
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 170
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1043
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8784
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3106
Składniki
Uzyskujemy skórkę z limonek przez starcie ich na bocznych oczkach tarki do jarzyn, kroimy limonki na pół i wyciskamy sok.
Sok oraz otartą skórkę umieszczamy w misce lub wysokim naczyniu, dodajemy cukier i miksujemy przez około 5 minut. Ważne jest, aby naczynie było wysokie, bo masa będzie pryskać. Aby tego uniknąć można też miksować na niższych obrotach.
Dodajemy skondensowane mleko i znów miksujemy następne 5 minut. Dodajemy śmietankę i znów miksujemy 5 minut.
Przekładamy do pojemnika i umieszczamy w zamrażalniku na noc.