Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody wyszły mi przepyszne, przepis mojego taty.
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 120
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2195
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 1071
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 120
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2195
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 1071
Składniki
Wykonanie: Z wody, cukru i cukru waniliowego przygotowujemy syrop. Gotujemy tak długo aż cukier się rozpuści, a syrop lekko zgęstnieje. Do syropu dodajemy maliny, gotujemy na wolnym ogniu do rozpadnięcia się malin. Na większym garnku kładziemy cedzak wyłożony gazą. Wylewamy maliny, gdy sok ścieknie, odciskamy resztę soku zwijając gazę. Sok studzimy, następnie do soku dodajemy stopniowo ubitą na sztywno śmietanę(przed ubijaniem śmietanę schłodzić w lodówce) i ubijamy trzepaczką. Gotową masę malinową przekładamy do pojemnika, wstawiamy do zamrażarki na 6 godzin. Po wyjęciu z lodówki chwilę musimy odczekać, nałożyć do pucharków i ozdobić świeżą miętą. SMACZNEGO.