Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody wyszły mi przepyszne, przepis mojego taty.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15526
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4658
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 338
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2817
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15526
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4658
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 338
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2817
Składniki
Wykonanie: Z wody, cukru i cukru waniliowego przygotowujemy syrop. Gotujemy tak długo aż cukier się rozpuści, a syrop lekko zgęstnieje. Do syropu dodajemy maliny, gotujemy na wolnym ogniu do rozpadnięcia się malin. Na większym garnku kładziemy cedzak wyłożony gazą. Wylewamy maliny, gdy sok ścieknie, odciskamy resztę soku zwijając gazę. Sok studzimy, następnie do soku dodajemy stopniowo ubitą na sztywno śmietanę(przed ubijaniem śmietanę schłodzić w lodówce) i ubijamy trzepaczką. Gotową masę malinową przekładamy do pojemnika, wstawiamy do zamrażarki na 6 godzin. Po wyjęciu z lodówki chwilę musimy odczekać, nałożyć do pucharków i ozdobić świeżą miętą. SMACZNEGO.