Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody wyszły mi przepyszne, przepis mojego taty.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1216
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 410
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1295
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1216
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 410
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1295
Składniki
Wykonanie: Z wody, cukru i cukru waniliowego przygotowujemy syrop. Gotujemy tak długo aż cukier się rozpuści, a syrop lekko zgęstnieje. Do syropu dodajemy maliny, gotujemy na wolnym ogniu do rozpadnięcia się malin. Na większym garnku kładziemy cedzak wyłożony gazą. Wylewamy maliny, gdy sok ścieknie, odciskamy resztę soku zwijając gazę. Sok studzimy, następnie do soku dodajemy stopniowo ubitą na sztywno śmietanę(przed ubijaniem śmietanę schłodzić w lodówce) i ubijamy trzepaczką. Gotową masę malinową przekładamy do pojemnika, wstawiamy do zamrażarki na 6 godzin. Po wyjęciu z lodówki chwilę musimy odczekać, nałożyć do pucharków i ozdobić świeżą miętą. SMACZNEGO.