Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody wyszły mi przepyszne, przepis mojego taty.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 118
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 743
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 118
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 743
Składniki
Wykonanie: Z wody, cukru i cukru waniliowego przygotowujemy syrop. Gotujemy tak długo aż cukier się rozpuści, a syrop lekko zgęstnieje. Do syropu dodajemy maliny, gotujemy na wolnym ogniu do rozpadnięcia się malin. Na większym garnku kładziemy cedzak wyłożony gazą. Wylewamy maliny, gdy sok ścieknie, odciskamy resztę soku zwijając gazę. Sok studzimy, następnie do soku dodajemy stopniowo ubitą na sztywno śmietanę(przed ubijaniem śmietanę schłodzić w lodówce) i ubijamy trzepaczką. Gotową masę malinową przekładamy do pojemnika, wstawiamy do zamrażarki na 6 godzin. Po wyjęciu z lodówki chwilę musimy odczekać, nałożyć do pucharków i ozdobić świeżą miętą. SMACZNEGO.