Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody na maślance z malinami - pyszne, lekko kwaskowe, idealne na lato!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Te lody, w przeciwieństwie do lodów na śmietance kremówce są dość twarde, dlatego najlepiej sprawdzają się jako lody na patyku. Można zrobić je w specjalnej formie lub wlać do plastikowych kubeczków i wetknąć w nie patyczki. Mieszamy maślankę, śmietanę i cukier. Ja mieszałam trzepaczką, ale można też łyżką. Dodajemy maliny podzielone na mniejsze kawałki. Lody wlewamy do foremki lub kubeczków, wkładamy patyczki. Mrozimy kilka godzin (u mnie mroziły się całą noc). Wyciągamy je kilka minut przed podaniem, aby łatwiej wyszły z formy.