Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam Wam lody z mleka w proszku i śmietanki kremówki. Są pyszne, mają intensywnie śmietankowy smak a najlepiej smakują połączone z lekko kwaskowym sorbetem truskawkowym
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 56
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 34
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 56
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 34
Składniki
Do garnka wlej mleko, wsyp mleko w proszku, cukier i cukier waniliowy. Podgrzej do rozpuszczenia składników a następnie ostudź do temp. lodówkowej.
Schłodzoną kremówkę ubij i wlej zimną mieszaninę mleka i cukru przelewając ją przez sitko żeby pozbyć się grudek. Wymieszaj szpatułką lub zmiksuj krótko do połączenia składników.
Przelej do pojemnika i włóż do zamrażalnika na 3 godziny.