Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam Wam lody z mleka w proszku i śmietanki kremówki. Są pyszne, mają intensywnie śmietankowy smak a najlepiej smakują połączone z lekko kwaskowym sorbetem truskawkowym
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4801
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 541
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4801
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 541
Składniki
Do garnka wlej mleko, wsyp mleko w proszku, cukier i cukier waniliowy. Podgrzej do rozpuszczenia składników a następnie ostudź do temp. lodówkowej.
Schłodzoną kremówkę ubij i wlej zimną mieszaninę mleka i cukru przelewając ją przez sitko żeby pozbyć się grudek. Wymieszaj szpatułką lub zmiksuj krótko do połączenia składników.
Przelej do pojemnika i włóż do zamrażalnika na 3 godziny.