Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody z 80-tych lat, bez maszynki do lodów. Mleko, jajka, cukier i owoce to podstawa.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1066
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 68
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1066
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 68
Składniki
Jajko i żółtka razem z cukrem ubić na parze. Dolewać po trochu przegotowanego mleka, ubijać aż masa zgęstnieje. Do lekko przestudzonej masy dodać przetarte lub dobrze rozgniecione jagody. Masę wlać do formy i schłodzić w zamrażalce. Dobrze jest kilka razy masę przemieszać.