Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody z 80-tych lat, bez maszynki do lodów. Mleko, jajka, cukier i owoce to podstawa.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8603
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3040
Polecam.
Odsłon: 1828
Polecam.
Odsłon: 528
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8603
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3040
Polecam.
Odsłon: 1828
Polecam.
Odsłon: 528
Składniki
Jajko i żółtka razem z cukrem ubić na parze. Dolewać po trochu przegotowanego mleka, ubijać aż masa zgęstnieje. Do lekko przestudzonej masy dodać przetarte lub dobrze rozgniecione jagody. Masę wlać do formy i schłodzić w zamrażalce. Dobrze jest kilka razy masę przemieszać.