Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe lody na patyku to przepyszny deser w sam raz na ochłodę w upalne dni, idealny dla dzieci. Są rewelacyjne w smaku łatwe do zrobienia, zawierają tylko cztery składniki. To bardzo uniwersalny przepis bo maliny można zamienić na inne sezonowe owoce lub też ich nie dodawać wtedy uzyskamy pyszny śmietankowy smak lodów.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 115
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 115
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
Do miski wrzucamy opłukane maliny i blendujemy je do uzyskana jednolitej konsystencji. W drugiej misce razem z cukrem pudrem miksujemy mleko zagęszczone do momentu aż podwoi swoją objętość i zgęstnieje, następnie dodajemy zwykłe mleko i całość razem łączymy, gotową bazę do lodów dzielimy na dwie równe części. Jedną część masy łączymy z malinami dokładnie mieszając. Drugą część lodów pozostawiamy o smaku śmietankowym. Tak przygotowane masy wlewamy do pojemniczków na lody, nakładamy pokrywki z patyczkami i wstawiamy je do zamrażalnika na kilka godzin lub na całą noc. ( Opcjonalnie zamiast pojemników na lody możemy użyć pojemniczki po jogurtach).