Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja w dzieciństwie uwielbiałam Kinder Czekoladę, zresztą zostało mi to do dzisiaj XD Postanowiłam więc przerobić ją na lody o smaku Kinder Czekolady. Wyszły fenomenalne! Znikły z pudełka dosłownie w kilka chwil. Polecam je wszystkim łasuchom dużym i małym ;) Nie ma z nimi dużo pracy, a efekt jest fenomenalny ;)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 686
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 387
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 105
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 67
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 41
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 686
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 387
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 105
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 67
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 41
Składniki
Do rondelka wlewamy mleko i dodajemy połamane na mniejsze kawałki Kinder Czekolady (16 szt). Podgrzewamy i mieszamy do rozpuszczenia czekoladek. Czekoladowe mleko wkładamy do lodówki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Śmietankę ubijamy prawie na sztywno, dodajemy wystudzone mleko czekoladowe i pokrojone drobno czekoladki, dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną masę, przelewamy do maszynki do lodów i postępujemy zgodnie z jej instrukcją. Zamrożoną masę przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki.
Jeśli nie mamy maszynki to masę przekładamy do pojemnika, który następnie wkładamy do zamrażarki, najlepiej na całą noc. Co jakiś czas, zwłaszcza na początku dobrze jest je przemieszać. Smacznego ;)