Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, ale też po zimne desery. Nasze lody Rafaello to propozycja dla każdego, a do ich przygotowania nie potrzebujesz maszyny do lodów. Zaskocz swoich domowników pysznymi lodami Rafaello, który z pewnością przyrządzisz więcej niż jeden raz.
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 536
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 143
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 536
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 143
Składniki
Do małego rondelka przełóż zawartość puszki z mleczkiem kokosowym. Wsyp wiórki kokosowe. Całość wymieszaj i podgrzewaj przez około 5 minut na małej mocy palnika. Następnie masę kokosową odstaw do przestudzenia, a następnie do lodówki do całkowitego schłodzenia. Po tym czasie masa zgęstnieje.
Śmietankę umieść w wysokim naczyniu i odłóż do lodówki do schłodzenia lub na 20 minut do zamrażalnika. Im zimniejsza śmietanka, tym łatwiej i szybciej się ubije. Po tym czasie naczynie z masą wyjmij i rozpocznij ubijanie kremu mikserem.
Zacznij od najniższych obrotów, sukcesywnie je zwiększając, aż do maksymalnej mocy. Masa jest dobrze ubita, jeśli zacznie stanowić opór na mieszadłach miksera, a dodatkowo zachowa swoją strukturę, czyli nie będzie się rozlewać i przemieszczać w pojemniku.
Gotową i ubitą masę przełóż do szerszego naczynia. Dodaj schłodzony krem kokosowy i delikatnie wymieszaj wszystko łyżką. Masę przełóż do naczynia, w którym będziesz mrozić lody. Pojemnik włóż do zamrażalnika ustawionego na minimum 15 stopni Celsjusza. Po upływie około 5 godzin, lody będą idealne do nakładania.