Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaki deser najlepiej sprawdza się w ciepły, letni dzień? Oczywiście lody! Nie musisz jednak wychodzić z domu, aby ich skosztować. Przepis na lody straciatella to połączenie pysznej i kremowej śmietanki, a do tego kawałków czekolady. Podasz je z ulubionymi dodatkami, owocami czy sosami na słodko.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 70
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 219
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 93
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 471
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 70
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 219
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 93
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 471
Składniki
Czekoladę mleczną posiekaj na drobne kawałki. Najlepiej, aby była prosto z lodówki, wtedy będzie znacznie łatwiej to zrobić.
Śmietankę, mocno schłodzoną, umieść w misie. Zacznij ubijać na małych obrotach, a potem zwiększ je do maksimum. Powinna zrobić się gęsta i sztywna piana. Wtedy dodaj mleko zagęszczone słodzone i krótko zmiksuj do połączenia składników. Wrzuć czekoladę, wymieszaj szpatułką lub miską.
Masę na lody straciatella przełóż do pojemników. Umieść w zamrażalniku na minimum 3-4 godziny.