Pyszne, błyskawiczne lody na patyku, bez cukru białego, jajek i śmietany.
Lody truskawkowo-bananowe
Składniki
- truskawki 300 g
- banany 250 g ( bez skórki )
- jogurt naturalny 80 g
- 1 łyżeczka miodu ( opcjonalnie )
Składniki
- truskawki 300 g
- banany 250 g ( bez skórki )
- jogurt naturalny 80 g
- 1 łyżeczka miodu ( opcjonalnie )

Etapy przygotowania
Banany pokroić w plasterki. Truskawki i pokrojone banany przełożyć do blendera, dodać jogurt, miód i zblendować na gładką masę. Tak przygotowane lody przełożyć do pojemniczków i włożyć do zamrażalnika na około 3 godziny.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 181

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 576

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 619
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 181

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 576

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 619



Składniki
- truskawki 300 g
- banany 250 g ( bez skórki )
- jogurt naturalny 80 g
- 1 łyżeczka miodu ( opcjonalnie )
Banany pokroić w plasterki. Truskawki i pokrojone banany przełożyć do blendera, dodać jogurt, miód i zblendować na gładką masę. Tak przygotowane lody przełożyć do pojemniczków i włożyć do zamrażalnika na około 3 godziny.