Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne lody o waniliowym smaku, bardzo słodkie. Ja następnym razem spróbuje je zrobić z niesłodzonego mleka i zobaczę jak wyjdą, bo w takiej wersji dużo ich nie najemy. A przecież takie lody własnej roboty są najlepsze.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 62
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10348
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 62
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10348
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Składniki
Mleko skondensowane wlewamy do śmietany kremówki.
Do kremówki dodajemy ekstrakt waniliowy.
Ubijamy przez kilka minut.
Tak przygotowana mieszankę wlewamy do maszyny do lodów i kręcimy lody.
Ja robiłam je przez około 45-50 minut. Powstałe lody mają konsystencję lodów włoskich z maszyny. Lody przechowujemy w zamrażalniku jeśli wam coś zostanie do zamrożenia, a przed spożyciem wyjmujemy je na około 15 minut . Smacznego !!!