Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli pozostają nam owoce, których nie jesteśmy w stanie zjeść na bieżąco, można przygotować z nich pyszne i zdrowe lody. W przeciwieństwie do lodów sklepowych te wykonane są ze 100% owoców.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 803
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 502
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 803
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 502
Składniki
Truskawki umyć i usunąć z nich szypułki. Następnie przełożyć je do blendera, dodać cukier i zmiksować je na purre. Purre truskawkowe przelać do foremek do lodów. Wstawić do zamrażalnika na około 1 godzinę. Po godzinie wyciągnąć foremki i włóżyć do środka patyczki i wstawić do zamrażalnika na kolejne 2 godziny. Wyciągając lody należy włożyć formę na 30 sekund do ciepłej wody, aby wyciągnąć z niej lody.
Gdy nie mamy foremek do lodów, można wykorzystać na przykład małe pojemniczki po jogurtach lub plastikowe kubeczki oraz patyczki do lodów.