Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10769
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10769
Składniki
Borówki, obydwa rodzaje cukru podlać 2 lub 3 łyżkami wody , podgotować do rozpuszczenia się cukru i zmiksować ( nie musi być dokładnie , mogą zostać kawałki owoców).
Powstały borówkowy mus wymieszać z zimną śmietanką. Całość schłodzić w lodówce.
Przelewamy całość do zamrożonego wkładu maszynki do lodów , kręcimy lody tak, jak nakazał producent maszynki - u mnie trwa to ok. 45 minut. Ukręcone już lody przekładamy do pojemnika do zamrażania i muszą "odpocząć" w zamrażarce kilka godzin - ten etap jest najgorszy ....... do przeczekania :)