Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2005
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1694
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2005
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1694
Składniki
Borówki, obydwa rodzaje cukru podlać 2 lub 3 łyżkami wody , podgotować do rozpuszczenia się cukru i zmiksować ( nie musi być dokładnie , mogą zostać kawałki owoców).
Powstały borówkowy mus wymieszać z zimną śmietanką. Całość schłodzić w lodówce.
Przelewamy całość do zamrożonego wkładu maszynki do lodów , kręcimy lody tak, jak nakazał producent maszynki - u mnie trwa to ok. 45 minut. Ukręcone już lody przekładamy do pojemnika do zamrażania i muszą "odpocząć" w zamrażarce kilka godzin - ten etap jest najgorszy ....... do przeczekania :)