Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 73
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 490
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1877
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 73
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 490
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1877
Składniki
Borówki, obydwa rodzaje cukru podlać 2 lub 3 łyżkami wody , podgotować do rozpuszczenia się cukru i zmiksować ( nie musi być dokładnie , mogą zostać kawałki owoców).
Powstały borówkowy mus wymieszać z zimną śmietanką. Całość schłodzić w lodówce.
Przelewamy całość do zamrożonego wkładu maszynki do lodów , kręcimy lody tak, jak nakazał producent maszynki - u mnie trwa to ok. 45 minut. Ukręcone już lody przekładamy do pojemnika do zamrażania i muszą "odpocząć" w zamrażarce kilka godzin - ten etap jest najgorszy ....... do przeczekania :)