Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody z maslanki, podobnie jak jogurtowe sa delikatne, orzezwiajace a przede wszystkim bardzo smaczne. Wypróbowalam od razu dwa smaki - czysta maslanke i pomaranczowy. Nie moge sie zdecydowac, które sa smaczniejsze, najlepiej zrobic od razu dwa smaki:)
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 137
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 640
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 144
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 137
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 640
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 144
Składniki
Wszystkie skladniki powinny byc dobrze schlodzone. Kwasne mleko mieszamy z cukrem, sokiem z cytryny i sola. Smietane ubijamy, dodajemy do niej pomalu maslanke a na koniec kwasne mleko. Wszystko dokladnie jeszcze raz mieszamy i wkladamy do maszyny do lodów lub do zamrazarki. Przygotowywane w zamrazarce mieszamy od czasu do czasu. Do lodów pomaranczowych uzylam tych samych skladników, jedynie zamiast kwasnego mleka dodalam 200 ml soku pomaranczowego.