Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody z maslanki, podobnie jak jogurtowe sa delikatne, orzezwiajace a przede wszystkim bardzo smaczne. Wypróbowalam od razu dwa smaki - czysta maslanke i pomaranczowy. Nie moge sie zdecydowac, które sa smaczniejsze, najlepiej zrobic od razu dwa smaki:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3818
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3818
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Składniki
Wszystkie skladniki powinny byc dobrze schlodzone. Kwasne mleko mieszamy z cukrem, sokiem z cytryny i sola. Smietane ubijamy, dodajemy do niej pomalu maslanke a na koniec kwasne mleko. Wszystko dokladnie jeszcze raz mieszamy i wkladamy do maszyny do lodów lub do zamrazarki. Przygotowywane w zamrazarce mieszamy od czasu do czasu. Do lodów pomaranczowych uzylam tych samych skladników, jedynie zamiast kwasnego mleka dodalam 200 ml soku pomaranczowego.