Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody z maslanki, podobnie jak jogurtowe sa delikatne, orzezwiajace a przede wszystkim bardzo smaczne. Wypróbowalam od razu dwa smaki - czysta maslanke i pomaranczowy. Nie moge sie zdecydowac, które sa smaczniejsze, najlepiej zrobic od razu dwa smaki:)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 105
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2506
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2863
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 105
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2506
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2863
Składniki
Wszystkie skladniki powinny byc dobrze schlodzone. Kwasne mleko mieszamy z cukrem, sokiem z cytryny i sola. Smietane ubijamy, dodajemy do niej pomalu maslanke a na koniec kwasne mleko. Wszystko dokladnie jeszcze raz mieszamy i wkladamy do maszyny do lodów lub do zamrazarki. Przygotowywane w zamrazarce mieszamy od czasu do czasu. Do lodów pomaranczowych uzylam tych samych skladników, jedynie zamiast kwasnego mleka dodalam 200 ml soku pomaranczowego.