Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe, mocno migdałowe lody z masłem migdałowym i płatkami migdałowymi. Mają świetną konsystencję, a zrobicie je bez użycia maszynki do lodów.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 108
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 209
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1835
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 108
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 209
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1835
Składniki
Jajka sparzamy lub myjemy środkiem antybakteryjnym, aby pozbyć się ewentualnych bakterii salmonelli. Jajka z cukrem ubijamy mikserem lub rózgą w kąpieli wodnej. Na garnku z gotującą się wodą ustawiamy miskę tak, aby nie dotykała wody i ustawiamy na mały ogień. Ubijamy, aż masa zacznie gęstnieć. Uwaga, aby jajka się nie zagotowały! Zdejmujemy z ognia, dodajemy ciepłe mleko i masło migdałowe (i ewentualnie aromat). Mieszamy dokładnie. Zostawiamy do ostudzenia. Śmietankę ubijamy i mieszamy z ostudzoną masą jajeczną, Całość wkładamy do pojemnika, ja używam pudełek po kupnych lodach. Wkładamy do zamrażarki. Po ok.2 godzinach wyciągamy, mieszamy i górę posypujemy płatkami migdałowymi. Wkładamy do zamrażarki na kilka godzin. Lody wyciągamy na kilka minut przed podaniem.