Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe, mocno migdałowe lody z masłem migdałowym i płatkami migdałowymi. Mają świetną konsystencję, a zrobicie je bez użycia maszynki do lodów.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12722
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4134
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42996
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 499
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 376
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 443
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12722
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4134
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42996
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 499
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 376
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 443
Składniki
Jajka sparzamy lub myjemy środkiem antybakteryjnym, aby pozbyć się ewentualnych bakterii salmonelli. Jajka z cukrem ubijamy mikserem lub rózgą w kąpieli wodnej. Na garnku z gotującą się wodą ustawiamy miskę tak, aby nie dotykała wody i ustawiamy na mały ogień. Ubijamy, aż masa zacznie gęstnieć. Uwaga, aby jajka się nie zagotowały! Zdejmujemy z ognia, dodajemy ciepłe mleko i masło migdałowe (i ewentualnie aromat). Mieszamy dokładnie. Zostawiamy do ostudzenia. Śmietankę ubijamy i mieszamy z ostudzoną masą jajeczną, Całość wkładamy do pojemnika, ja używam pudełek po kupnych lodach. Wkładamy do zamrażarki. Po ok.2 godzinach wyciągamy, mieszamy i górę posypujemy płatkami migdałowymi. Wkładamy do zamrażarki na kilka godzin. Lody wyciągamy na kilka minut przed podaniem.