Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe, mocno migdałowe lody z masłem migdałowym i płatkami migdałowymi. Mają świetną konsystencję, a zrobicie je bez użycia maszynki do lodów.
Danie jedynie dwuskładnikowe, a możliwości przygotowania jest kilka. Ja propo...
Odsłon: 3719
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3712
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 217
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3712
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 217
Składniki
Jajka sparzamy lub myjemy środkiem antybakteryjnym, aby pozbyć się ewentualnych bakterii salmonelli. Jajka z cukrem ubijamy mikserem lub rózgą w kąpieli wodnej. Na garnku z gotującą się wodą ustawiamy miskę tak, aby nie dotykała wody i ustawiamy na mały ogień. Ubijamy, aż masa zacznie gęstnieć. Uwaga, aby jajka się nie zagotowały! Zdejmujemy z ognia, dodajemy ciepłe mleko i masło migdałowe (i ewentualnie aromat). Mieszamy dokładnie. Zostawiamy do ostudzenia. Śmietankę ubijamy i mieszamy z ostudzoną masą jajeczną, Całość wkładamy do pojemnika, ja używam pudełek po kupnych lodach. Wkładamy do zamrażarki. Po ok.2 godzinach wyciągamy, mieszamy i górę posypujemy płatkami migdałowymi. Wkładamy do zamrażarki na kilka godzin. Lody wyciągamy na kilka minut przed podaniem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z 1 jajka
Desery
Babka kakaowa z serową wkładką.
Desery
Deser owocowy z lodami i musem z czarnej porzeczki
Desery
Lody porzeczkowe z różami kandyzowanymi
Ciasto z 1 jajka
Zostało ci tylko 1 jajko w lodówce i zastanawiasz się, co z nim zrobić? Przyg...
Odsłon: 2257
Babka kakaowa z serową wkładką.
Dzisiaj proponuje Wam przepis na pyszną babkę kakaową z sernikową wkładką. Ba...
Odsłon: 571