Do góry

Desery Przepis na:

Lukrowane bombki

Lukrowane bombki

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 2123

Dodano:

Odsłon: 6

Przepis wart wypróbowania: "Lukrowane bombki"

Składniki

  • 300 g mąki
  • 100 g cukru
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • 200 g masła
  • mąka do posypania
  • 4 lyżki cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • barwniki spożywcze
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Lukrowane bombki

Przygotowanie

  1. Z mąki, cukru, soli, jajka i masła zagnieć ciasto. Owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość 3 mm. Foremką wytnij bombki. Piecz 10-15 minut w 180°C.

  2. Cukier puder połącz z sokiem cytrynowym. Podziel lukier i do każdej części dodaj odrobinę barwnika. Udekoruj ostudzone ciasteczka.

    Źródło: TV14

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń