Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lukrowane zajączki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14047
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14047
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Utrzyj w misce mikserem masło i cukier, a następnie dodaj roztrzepane jajko. Dosyp mąkę i proszek do pieczenia, wlej mleko kokosowe oraz esencję waniliową. Zagnieć elastyczne ciasto (w razie potrzeby podsyp mąką). Rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 4 mm.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia. Foremką wytnij z ciasta zajączki. Piecz 12-15 minut. Zostaw na 5 minut, po czym wyjmij i ostudź.
Wymieszaj cukier, mleko, masło i barwnik. Posmaruj masą ciastka. Przymocuj kawałki waty cukrowej lub pianki jako ogonki.
30 sztuk
zł sztuka
Czas 60 min
110 kcalŹródło: Olivia