Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magic cake bardzo proste w wykonaniu ciasto a magiczne ponieważ do formy wlewamy jednolite ciasto a podczas pieczenia a raczej studzenia powstają trzy różne warstwy. Dolna warstwa tego ciasta jest zwarta, nieco zakalcowata. Środkowa warstwa to jakby delikatny krem budyniowy; a górna warstwa ciasta, to ciasto sufletowe. Moje ciasto jest dość niskie bo piekłam w formie 20x25cm następnym razem upiekę w mniejszym naczyniu żaroodpornym. W tortownicy nie radzę piec bo ciasto jest rzadkie i jest ryzyko że nam wypłynie; no chyba że macie super szczelną...
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8636
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 695
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8636
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 695
Składniki
masło rozpuścić i przestudzić. Białka z octem ubić na sztywno, odstawić na bok. W oddzielnym naczyniu ubić żółtka z cukrem na jasną masę. Dodać masło oraz łyżkę wody i dalej zmiksować 1-2 minuty. Następnie przesiać do miski mąkę i dobrze połączyć mikserem. Powoli dolewać mleko.
Na końcu partiami, delikatnie dodawać ubite białka; ja już na tym etapie mieszam rózgą.
Masę (będzie bardzo rzadka) przelać do natłuszczonej blaszki i piec 50 minut (po potrząśnięciu blaszką powinno się lekko ruszać) w temperaturze 160 stopni. Wystudzić; posypać cukrem pudrem...