Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe ciasto bez użycia miksera.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15085
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15085
Składniki
Do miski wkładam wszystkie mokre składniki,mieszam dokładnie rózgą. Dodaję mąkę,proszek i wyrabiam kruche ciasto.
1/3 ciasta zawijam w folię spożywczą i wkładam do zamrażalnika.
Pozostałym ciastem wylepiam natłuszczoną wcześniej blaszkę o średnicy 24cm.
Składniki na masę wkładam do garnka,który stawiam na kuchenkę. Podgrzewam mieszając do uzyskania gęstej masy.
Gorącą masę wylewam na blaszkę.
Wyjmuję kawałek ciasta z zamrażarki, trę na tarce o dużych oczkach i posypuję. Piekę w 180°C przez około 50 minut. Smacznego