Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makowiec z gruszkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Mak, śmietanę i cukier waniliowy umieść w rondelku i gotuj 20 minut.
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj 10 dag cukru, sól, jajko i łyżkę zimnej wody. Zagnieć na jednolite ciasto, po czym wylep nim dno oraz boki natłuszczonej i obsypanej mąką blaszki.
Obrane gruszki przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Natnij ich wierzch i skrop sokiem z cytryny.
Pozostałe jajka utrzyj z resztą cukru, połącz z makiem i kaszą manną. Przełóż masę do formy, wciśnij gruszki i piecz ciasto około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax