Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
porcja na dużą blaszkę :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1027
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12830
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1027
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 948
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12830
Składniki
I ciasto: wszystkie składniki razem wymieszać i rozsmarować na blaszce (będzie dość rzadkie) na ciasto rozsmarować powidła, jabłka i posypać rodzynkami.
II ciasto: wszystkie składniki wymieszać z białek ubić pianę i dodać do reszty ciasta, delikatnie wymieszać i kłaść na wcześniejszą warstwę.Piec 45 minut w 180 stopniach. Można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.