Do góry

Desery Przepis na:

Makowiec z samych białek

Makowiec z samych białek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17823

Dodano:

Odsłon: 11025

Kolejny przepis na wykorzystanie białek- tym razem makowiec.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makowiec z samych białek

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Margarynę podgrzać i przestudzić. Wymieszać mak z cukrem, mąką i dodać rozpuszczoną margarynę oraz proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.

  2. Z białek ubić sztywną pianę, połączyć z resztą składników, delikatnie wymieszać.

  3. Ciasto wylać do przygotowanej formy i piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń