Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mak sparzyć, zmielić 2 razy. Margarynę utrzeć, dodać żółtka, ucierać, dodać cukier, miód, zimny mak, mąkę, cynamon i sodę. Na koniec ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać. Upiec ciasto i zimne przekroić na pół, lub upiec 2 placki każdy z 4 jaj.
Kawę zalać 3 łyżkami wrzątku, ugotować budyń, masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać zimny budyń, na koniec kawę do smaku. Przełożyć. Ciasto jest wilgotne i nie trzeba ponczować
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 27 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Brzmi bardzo smakowicie ,będę musiała wypróbować .Stawiam 50 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 01 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Moje smaki. Do ulubionych.0 Kto głosował? | Odpowiedz