Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deserek na dwa kęsy. Słodkie kawowe bezy, lekko kwaskowa bita śmietana i słodkie truskaweczki. Znika w jednej chwili.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7912
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1194
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13685
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7912
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1194
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13685
Składniki
W bezach ostrożnie nożem wycinamy wgłębienie. Schłodzoną śmietanę ubijamy, w trakcie dodajemy sok z limonki, cukier cynamonowy i pod koniec śmietan- fix . Cukier cynamonowy to nic innego jak drobny cukier trzcinowy z cynamonem. Do ubitej śmietany dosypujemy odrobinę zielonego barwnika, mieszamy. Śmietanę przekładamy do worka cukierniczego i napełniamy wnętrze bez i górę. Truskawki nacinamy pod skosem tworząc kwiaty i umieszczamy na wierzchołku bitej śmietany. Jemy od razu, lub schładzamy.