Do góry

Desery Przepis na:

Małe słodkie co nieco

Małe słodkie co nieco

Autor:

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 10736

Dodano:

Odsłon: 1414

Deserek na dwa kęsy. Słodkie kawowe bezy, lekko kwaskowa bita śmietana i słodkie truskaweczki. Znika w jednej chwili.

Składniki

  • kawowe bezy ( 6-7 cm każda ) 8-10 sztuk
  • śmietana 30 % 200 ml
  • sok z limonki 1,5-2 łyżeczki
  • śmietan-fix 9 g
  • cukier cynamonowy ( lub trzcinowy+ cynamon)
  • 8-10 truskawek
  • odrobina zielonego barwnika
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W bezach ostrożnie nożem wycinamy wgłębienie.

    Schłodzoną śmietanę ubijamy, w trakcie dodajemy sok z limonki, cukier cynamonowy i pod koniec śmietan- fix . Cukier cynamonowy to nic innego jak drobny cukier trzcinowy z cynamonem.

    Do ubitej śmietany dosypujemy odrobinę zielonego barwnika, mieszamy.

    Śmietanę przekładamy do worka cukierniczego i napełniamy wnętrze bez i górę.

    Truskawki nacinamy pod skosem tworząc kwiaty i umieszczamy na wierzchołku bitej śmietany.

    Jemy od razu, lub schładzamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń