Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto przy małym nakładzie pracy
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 750
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 750
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Składniki
1. galaretki wsypać do naczynia, zalać 1 l wrzątku, dokładnie rozmieszać, odstawić do wystudzenia, gdy zacznie tężeć dodać maliny, wymieszać, 2. dno formy wyłożyć biszkoptami, na biszkopty wyłożyć tężejącą galaretkę z malinami, odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia 3. schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić cukrem pudrem, dodać serek mascarpone, wymieszać, wyłożyć na warstwę malinową, wierzch posypać małymi bezikami, odstawić do lodówki na kilka godzin ciasto można posypać płatkami migdałowymi lekko podprażonymi na patelni, smacznego